• My Image
header-financiele-salon

Ons beleid

Wij willen bijdragen aan de financiële en sociale (zelf)redzaamheid van mensen. Het is een groot goed om zelf achter het stuur van je leven te zitten. Helaas is het niet iedereen gegeven om zelf richting te geven. We willen echter allemaal genieten van later. Sommigen hebben daar wat hulp bij nodig.

Wij stimuleren en faciliteren

Wij stimuleren mensen om de juiste keuzes te maken. Wij helpen daarbij door hen de vaardigheden, kennis en de kans te geven om zelf die richting te kiezen. Door aan de ene kant het ontwikkelen van pensioenvoorlichting en aan de andere kant ons te richten op het stimuleren van initiatieven die bijdragen tot financiële bewustwording. Daarnaast organiseren we evenementen voor mensen die financieel minder zelfredzaam zijn.

We doen dit samen én vanuit onze kracht. We organiseren hiervoor evenementen en nemen deel aan bestaande initiatieven. We sluiten partnerships met organisaties die hetzelfde doel nastreven. Uiteindelijk gaan we daarmee van zelfredzaamheid naar samenredzaamheid.

Onze Visie

Wij voelen ons verantwoordelijk voor de toekomst van mensen. Het is een groot goed om zelf achter het stuur van je leven te zitten. Helaas is dat niet iedereen gegeven. We willen echter allemaal genieten van later. Sommigen hebben daar wat hulp bij nodig. Hulp die hen stimuleert om zelf de juiste keuzes te maken.

Financiële zelfredzaamheid

Alle initiatieven die wij ondersteunen hebben als gezamenlijk thema financiële zelfredzaamheid. Maar wat is financiële zelfredzaamheid? Een mens is financieel zelfredzaam als hij/zij keuzes maakt waarbij zijn/haar financiën in balans blijven. Zowel nu als in de toekomst.

Wij helpen mensen om zelfstandig hun financiën te regelen en daar hun verantwoordelijkheid over te dragen. Dat is niet alleen op het moment dat je zelf al je geldzaken kunt regelen, maar ook dat je weet wanneer je hulp zou moeten inroepen.

Onze pijlers

Medewerkers

Deze pijler ondersteunt initiatieven van medewerkers van VIVAT. Dit zijn alleen initiatieven binnen het thema (financiële en sociale) zelfredzaamheid zijn. De Stichting bepaald of een initiatief binnen dit thema valt. Wij willen van betekenis zijn voor sociaal kwetsbare groepen in de samenleving.

Partners

Onder deze pijler vallen VO-activiteiten met klanten, leveranciers en andere partners die niet vallen onder de core-activiteiten van VIVAT. Er wordt actief samenwerking gezocht met partners intern (VIVAT) en extern (leveranciers en klanten) die kunnen bijdragen aan bestaande initiatieven en ontwikkelen van nieuwe initiatieven rondom het thema “financieel of maatschappelijk” iets minder bedeelden.

Omgeving

De VO initiatieven die verder gaan dan onze directe omgeving vallen onder de Pijler Omgeving. Met als thema Zelfredzaamheid op zowel financiële als maatschappelijke vlak, is deze pijler gericht op iedereen! We willen samenwerking zoeken met landelijke partners zoals, KvK, UWV en het bedrijfsleven die kunnen bijdragen aan bestaande initiatieven en aan nieuwe thema’s rondom Zelfredzaamheid.

© 2020 Stichting Samen voor later, KVK 34267293