• Fix je Risk 1

    Fix je Risk

    Jong leren omgaan met geld en risico’s

  • Fix je Risk 2

    Fix je Risk

    Jong leren omgaan met geld en risico’s

header-financiele-salon

Fix je Risk

Verzekeraars vinden het belangrijk dat kinderen al jong leren omgaan met geld en risico’s. Jong geleerd is immers oud gedaan. Fix Je Risk helpt daarbij! Gastlessen in je klas gegeven door een verzekeringsexpert met een gaaf spel op het digibord laten kinderen op een leuke manier kennis maken met de basisprincipes van verzekeren. De kinderen leren waarom je premie betaalt, wat een polis is en wanneer je wel of juist niet iets hoeft te verzekeren. De gastlessen worden gegeven tijdens de Week van het geld.

De Week van het geld is de nationale projectweek over geld en verzekeringen, gericht op het basisonderwijs. Medewerkers van verzekeraars en andere organisaties in de financiële sector verzorgen gastlessen Fix Je Risk tijdens de projectweek die jaarlijks plaatsvindt in maart. VIVAT doet hier ook aan mee.

Waarom doen wij mee?

Financiële educatie vinden we belangrijk. Hoe jonger kinderen leren omgaan met geld, financiële risico’s en de gevolgen daarvan, hoe beter het inzicht later is. Door spelenderwijs stil te staan bij verzekeringen, ervaren kinderen hoe een verzekering werkt.

Wat houdt de gastles in?

Aan de hand van een uitgeschreven lesopdracht ga je samen met de leerlingen aan de slag. Je legt de kinderen uit wat verzekeren inhoudt en stelt de klas een aantal vragen. Zouden zij bijvoorbeeld hun fiets verzekeren? En denkt de klas dat zij geld van de verzekeraar ontvangen als ze pas één maand premie hebben betaald? Zodra de klas weet wat verzekeren inhoudt, kunnen de kinderen de geleerde begrippen toepassen in het digitale Fix Je Risk-spel. Een leuk online spel dat gespeeld wordt op het digibord in klas en waarbij jij de spelleider bent. Een gastles duurt ongeveer een uur.

Meer informatie kun je vinden op de website van Fix Je Risk.

Fix je Risk

© 2020 Stichting Samen voor later, KVK 34267293